1. vorige
  2. volgende

Schaker Viresh Giasi in topvorm op Schaakolympiade

Viresh Giasi die deel uitmaakt van de schaakdelegatie die Suriname vertegenwoordigt tijdens de 41e Schaakolympiade in Tromso, Noorwegen, verkeert in topvorm. Giasi die reeds zeven keer is uitgekomen tijdens het internationaal evenement, wist liefst 5 punten te scoren. In de achtste ronde speelde hij remise tegen een Internationaal Meester (IM) uit Algerije en in de negende ronde kon hij winnen van een Candidate Master (CM) uit Namibiƫ. Giasi heeft in 2012 Suriname mogen vertegenwoordigen tijdens de schaakolympiade in Istanbul, Turkije.

Giasi had in de vijfde ronde al beslag gelegd op de titel van Candidate Master en gooit nu hoge ogen op de Fidemeester titel. Suriname heeft in Dewperkash Gajadin en Roger Matoewi maar twee Fidemeesters. Om de Fidemeester titel te behalen moet Giasi tenminste een punt scoren uit twee wedstrijden. Indien Giasi in de tiende ronde door de Roemeense coach: Grand Master (GM) Gergely Szabo zal worden ingezet, zal hij uitkomen tegen een schaker uit Liechtenstein.

Giasi die afkomstig is van schaakvereniging Rukhmania, komt samen met landskampioen Romario Sanches, Roger Matoewi en clubgenoten Suradj Hanoeman en Dewperkash Gajadin uit voor de herenselectie. Tot nu toe zijn 8 punten gescoord uit 9 gespeelde rondes. De volgende ronde zal er gespeeld worden tegen Liechtenstein. De damesselectie bestaat uit dameskampioen Reyna Frijde, Tesora Ooft, Rosangela dos Ramos, Gelique Romalho en Anviti Adhin komt in de tiende ronde uit tegen Mozambique. De dames hebben tot nu toe 6 punten gescoord.
  1. giasi 7
  2. ronde 6
  3. suriname 3
  4. punten 3
  5. master 3