1. vorige
  2. volgende

De Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) vindt het hoog tijd dat de subsidie voor

PARAMARIBO - De Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) vindt het hoog tijd dat de subsidie voor bushouders wordt verhoogd. Volgens PLO-voorzitter John Mahadewsingh ziet de organisatie echter nog liever dat de tarieven worden aangepast. De PLO zal hierover spoedig om de tafel gaan met vicepresident Robert Ameerali. 

"We wachten op een telefoontje van de vicepresident om te weten wanneer die meeting zal plaatsvinden", zegt Mahadewsingh. De PLO-voorzitter wil nog niet zeggen met hoeveel procent de tarieven verhoogd moeten worden, daarover wil hij eerst met Ameerali praten. Volgens hem smacht de organisatie al zes jaar naar een tariefverhoging.

Mahadewsingh wijst erop dat het subsidiebeleid van de overheid niet goed functioneert. Bepaalde bushouders die niet rijden komen wel in aanmerking voor subsidie, terwijl anderen die dat wel doen geen subsidie krijgen. De reden hiervoor is dat de overheid de bushouders niet controleert. "We vinden het systeem oneerlijk en dat stuit mij tegen de borst", benadrukt de PLO-voorzitter. Indien de subsidie wordt stopgezet, zal dat de bushouders die voorheen niet reden, dwingen om hun bussen in te zetten. Los hiervan vindt de PLO, die belast is met de uitbetaling van de subsidiegelden, dat onder meer de administratiewerkzaamheden veel van de organisatie vergt.

Daarnaast kan de PLO zich niet vinden in de ordening van het openbaar vervoer. "Er zijn niet voldoende bushaltes en we moeten nu wel trainingen volgen", geeft Mahadewsingh een van de redenen aan. Ook hierover zal de PLO in gesprek treden met de vicepresident. Bovendien wensen de bushouders dat er nieuwe trajecten worden ingevoerd waar nieuwe woonprojecten zijn opgezet.
  1. plo 8
  2. bushouders 5
  3. subsidie 4
  4. mahadewsingh 4
  5. voorzitter 3