1. vorige
  2. volgende

De Braziliaanse presidentskandidaat Eduardo Campos is woensdag bij een

SAO PAULO - De Braziliaanse presidentskandidaat Eduardo Campos is woensdag bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen. Dat zei een woordvoerder van de lokale autoriteiten. Campos, kandidaat voor de socialistische PSB-PE, was onderweg naar de havenstad Santos toen het contact met de vluchtleiding verloren ging. De zes andere inzittenden kwamen ook om. 

Het vliegtuig crashte in een woonwijk in Santos. Meerdere huizen werden door de brokstukken getroffen. Het is nog onduidelijk of er ook doden of gewonden op de grond zijn gevallen. Slechte weersomstandigheden zouden ten grondslag hebben gelegen aan de crash.

De presidentsverkiezingen in Brazilië staan gepland voor oktober. Campos stond in recente peilingen derde, achter president Dilma Rousseff en senator Aécio Neves. Rousseff heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd en legt haar campagne gedurende die tijd stil.

Wat de dood van Campos precies betekent voor de campagne van de socialisten is nog onduidelijk. De vicepresidentskandidaat, voormalig minister van milieu Marina Silva, is op weg naar Santos. Haar voorlichter kon echter nog niet zeggen of ze de plek van Campos overneemt. (AP)
  1. campos 5
  2. santos 3
  3. onduidelijk 2
  4. rousseff 2
  5. campagne 2