1. vorige
  2. volgende

De geneeskundige zorg van Moengo ligt op dit moment in handen van twee artsen

PARAMARIBO - De geneeskundige zorg van Moengo ligt op dit moment in handen van twee artsen. Parlementariër Marinus Bee zegt aan de Ware Tijd dat de twee artsen niet voldoende zijn om de nodige zorg te bieden aan de gemeenschap. Hij wil dat het Ministerie van Volksgezondheid verandering brengt in de situatie. 

"Sommige mensen gaan al  om vier uur ' s morgens naar  de poli  om  een nummer te halen om  behandeld te kunnen worden", merkt Bee op. Velen koersen ook richting Frans-Guyana voor medische hulp. Dit is echter niet de gewenst situatie.

Eind 2012 heeft  het Ministerie van Volksgezondheid het startsein gegeven voor de bouw van een ziekenhuis op Albina, dat eind 2013 af moest zijn.  De geneeskundige hulpverlening op Marowijne moest  hierdoor verbeterd worden. De aannemer legt  echter nu pas de laatste hand aan het bouwwerk. De bedoeling is dat het nu in december wordt opgeleverd. De verwachting is dat de stroom patiënten die vanuit Suriname naar Frans-Guyana voor medische behandeling gaan, zal afnemen.  
  1. geneeskundige 2
  2. zorg 2
  3. artsen 2
  4. bee 2
  5. ministerie 2