1. vorige
  2. volgende

Oom vrijgesproken voor verkrachting 14-jarige

De van een zedenmisdrijf verdachte Rodney A. is gisteren door kantonrechter Marie Mettendaf vrijgesproken. De magistraat kon niet meegaan met de strafeis van vier jaar, omdat er teveel onduidelijkheden en tegenstrijdigheden zijn in deze zaak. Eén van de punten is dat het visum van de arts wel aangeeft dat de hymen van het 14-jarige slachtoffer niet in tact zijn, maar dat er geen recente ontmaagding heeft plaatsgevonden. Daarnaast heeft het slachtoffer ook een geschiedenis waarbij zij verschillende familieleden heeft beschuldigd van verkrachting. Haar moeder wil haar ook niet in huis hebben. De tante heeft ook op de zitting aangegeven dat zij niet naar Frans-Guyana gaat om spullen te verkopen, maar dat zij in Moengo aan landbouw doet. Er is daarnaast een andere zaak, die momenteel in hoger beroep wordt behandeld, waarbij hetzelfde slachtoffer betrokken is. Kortom zou er niet genoeg bewijs tegen deze verdachte zijn.
Het strafbaar feit zou volgens het slachtoffer steeds in 2012 zijn gebeurd. Volgens het slachtoffer was zij een jaar eerder door haar grootvader en een andere oom misbruikt. Hierdoor ontstond er een familieruzie in huis, waardoor zij gedwongen bij haar tante moest gaan wonen. Rodney had op dat moment een relatie met de tante en woonde ook in hetzelfde huis. De tante had echter een gewoonte om wekelijks naar Frans-Guyana te gaan. Dit is wanneer de verdachte kans kreeg om zijn snode daad te plegen. Rodney bedreigde het slachtoffer dat hij haar zou vermoorden als zij iemand daarover zou vertellen. Op den duur kon zij het niet meer aan en besloot zij de tante hierover te vertellen. De tante weigerde dat te geloven.
Daarna vertelde het slachtoffer het aan de schooljuf, die op haar beurt de politie inschakelde. Het slachtoffer bleef dan bij een andere tante. De verdachte blijft ontkennen het slachtoffer te hebben aangeraakt. Raadsman Sonny Chotkan had ook aangegeven dat het visum van de gynaecoloog ook niet aangeeft dat het deze verdachte is die het slachtoffer zou hebben verkracht. Zijn verweer is geslaagd. Rodney is echter wel eerder in aanraking met justitie gekomen voor een ander strafbaar feit.

FR

  1. slachtoffer 10
  2. tante 7
  3. verdachte 5
  4. rodney 4
  5. huis 3