1. vorige
  2. volgende

Os brokopondo winnaar rosebel brokopondo scholen quiz 2016


Op vrijdag 15 juli werd in de Kruto Oso te Brownsweg de finale van de Rosebel Brokopondo Scholen quiz 2016 gehouden.

De voorronde vond plaats op vrijdag 8 juli, waaraan 16 GLO-scholen van het district Brokopondo hebben meegedaan. Hiervan hebben acht GLO-scholen zich gekwalificeerd voor de finale, met name:
OS Brokopondo (Brokopondo Centrum), EBG Balingsula, RK Sint GerardusMajellaschool (Nieuw Lombe), EBG WA Liefdeschool (Marchallkreek), EBG Frans Jozef Prijorschool (Tapoeripa), OS Victoria (Asigron/ Victoria), OS Afobakkaweg en OS Phedra.

De Scholen quiz is een project dat vanaf 2012 jaarlijks wordt uitgevoerd door Rosebel Gold Mines N.V. (Rosebel) in samenwerking met de jongerenorganisatie Junior Chamber International (JCI), met als doel om de zesdeklassers van de GLO-scholen uit Brokopondo te ondersteunen naar de GLO-toets toe. Bij de quiz krijgen de leerlingen vragen te beantwoorden, die vooraf door deskundigen van de scholen zijn samengesteld.

De finalewedstrijd ging tussen de OS Afobakkaweg en de OS Brokopondo. Na een spannende wedstrijd is de OS Brokopondo de winnaar van de Scholenquiz 2016 geworden.

De winnende school heeft een wisseltrofee in ontvangst mogen nemen. Zowel de winnende school als de school op de tweede plaats hebben van Rosebel een geldbedrag ontvangen ten behoeve van de schoolkas. Hiernaast hebben alle deelnemende leerlingen van deze twee scholen een “stimuleringsbijdrage” in de vorm van een geldbedrag ontvangen.

  1. brokopondo 7
  2. scholen 7
  3. rosebel 4
  4. glo 4
  5. quiz 3