1. vorige
  2. volgende

Braziliaanse bedrijven overwegen andere opties Chiquita

De Braziliaanse vruchtensappenfabrikant Cutrale en de Safra Group, een bank en vastgoed conglomeraat, zijn teleurgesteld dat de raad van Chiquita Brands International Inc. hun overnamebod heeft verworpen. Ze zeggen dat ze alle alternatieven overwegen.

De raad van bestuur van Chiquita heeft bevestigd dat hij de aandeelhouders zou aanbevelen de fusie met het Ierse bedrijf Fyffes Plc. aan te gaan. De raad heeft eraan toegevoegd dat hij geen financiële informatie zal verstrekken aan Cutrale of Safra. Nadat Chiquita het aanbod van de twee Braziliaanse bedrijven had verworpen, zijn de aandelen van het bananenbedrijf met 1,2% gedaald op de beurs.

Cutrale en Safra hebben de bananenproducent maandag een overnamebod van US$ 611 miljoen in contanten gedaan. Het bod van de Braziliaanse bedrijven kwam twee maanden nadat Fyffes een bod van US$ 526 miljoen had gedaan voor Chiquita. Zowel Cutrale als de Safra Group zijn in private handen.

In een verklaring zegt Chiquita dat het aanbod van Cutrale/Safra "onvoldoende" is en dat hij “op dit moment” niet zal onderhandelen met de partijen. Chiquita probeert te fuseren met Fyffes. De twee bedrijven hadden de plannen voor de fusie al in maart aangekondigd. De gecombineerde marktwaarde van Chiquita en Fyffes is bijna US$ 1 miljard.

Geconfronteerd met jarenlange wereldwijde dalende verbruik van sinaasappelsap, is Cutrale bezig zowel zijn producten als zijn markten uit te breiden. De aanwezigheid van de Safra Group, geleid door de Braziliaans-Libanese financier Joseph Safra, geeft Cutrale de financiële slagkracht die het nodig heeft om Fyffes te overbieden, zeggen analisten.

  1. chiquita 7
  2. cutrale 6
  3. safra 6
  4. fyffes 5
  5. braziliaanse 3