1. vorige
  2. volgende

Zes jaar geëist in zedenzaak

Tegen de verdachte Vincent D. heeft officier van justitie, Astrid Niamat, een celstraf van zes jaar geëist. Hij wordt ervan verdacht zijn elfjarig nichtje seksueel misbruikt te hebben. Haar mond werd dichtgesnoerd en zij werd vastgebonden aan haar handen en voeten. Eerder had de verdachte al een straf uitgezeten voor het misbruiken van een jongetje.

De zaak kwam in februari aan het rollen toen de schooljuf de politie inschakelde en op de hoogte stelde over het zedenmisdrijf. Volgens de leerkracht huilde het slachtoffer na een voorlichtingssessie op school. Het slachtoffer vertelde dat zij thuis misbruikt werd door haar oom. Dit gebeurde een paar keren en in december 2012 werd zij voor de laatste keer misbruikt door haar oom.

Het kind vertelde haar juf dat zij haar moeder, vader en oma van het voorval op de hoogte had gesteld. De ouders van het slachtoffer en de oma beweerden niks hiervan af te weten. Volgens het kind waren zij wel op de hoogte hiervan gesteld. Vincent D. blijft ontkennen. Niamat merkte op dat de verklaringen van de verdachte nergens ondersteuning vinden tegenover verklaringen van getuigen. Het slachtoffer, de schooljuf en de geneeskundige verklaring vinden wel ondersteuning, voerde Niamat aan.

  1. slachtoffer 4
  2. verdachte 3
  3. niamat 3
  4. misbruikt 3
  5. hoogte 3