1. vorige
  2. volgende

Familie verongelukte motorrijder ontevreden

PARAMARIBO, 20 mrt – De familie van de bij een verkeersongeval overleden Rezah van Ommeren (29) betwijfelt het rapport van de politie. Volgens de politie kwam de man tegen een auto aan die uit tegengestelde richting kwam. Dit gebeurde toen Rezah trachtte zijn motor op het achterwiel te berijden.

Dit zogenaamde steigeren of wippen zou tot de fatale afloop hebben geleid. Op sociale media is al flink kritiek geleverd op de versie van de politie. Nu komt de familie ook uit. “Je kunt de tijd niet terugdraaien. Het is zwaar, we moeten verder. Het geeft mij een lelijk gevoel dat er wordt gewerkt met informatie die niet juist is. Het laatste woord is nog niet gesproken”, zegt vader August van Ommeren tegenover de Ware Tijd.

Volgens de politie kwam Rezah met zijn motor op de rijhelft van de tegenligger. Maar de familie gelooft heilig dat het andersom was. De auto kwam vanuit een inrit meteen op de helft waar Rezah kwam aanrijden. Kennelijk ging de autobestuurder er vanuit dat hij rechts moet houden. Er werd nog geprobeerd te corrigeren, maar het was te laat. “Zij zijn buitenlanders en zijn niet gewend aan het verkeer hier”, aldus August van Ommeren. Hij verwacht alsnog een ‘gedegen’ onderzoek.

  1. kwam 5
  2. rezah 4
  3. politie 4
  4. familie 3
  5. ommeren 3