1. vorige
  2. volgende

Politie treedt op tegen wilde occupatie Santodorp

De politie zal hard optreden tegen mensen die aan de Kronenburgweg in het ressort Santodorp bezig zijn met wilde occupatie. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat eigenaren van de terreinen aangifte hebben gedaan. De politie heeft de mensen al gesommeerd om zich te verwijderen van de plek.

Naarden zegt dat het gaat om weilanden waar ook koeien grazen. De mensen die daar bordjes hebben geplaatst en een stukje terrein hebben afgebakend, zeiden aan de politie dat de grondeigenaar zou zijn overleden. Daarom zijn te overgegaan tot occupatie. De politiewoordvoerder benadrukt dat dit helemaal niet klopt. Bezitters van de terreinen hebben aangetoond dat zij de rechtmatige eigenaar zijn. Bovendien is het terrein omrasterd met prikkeldraad.

"Wilde occupatie zal in geen geval worden toegestaan. De politie zal alles verwijderen van de plek", benadrukt Naarden. De mensen zullen worden aangehouden als ze de plaats niet verlaten. De politiewoordvoerder merkt op dat de mensen die illegaal zijn op de terreinen namen noemen van vooraanstaande personen die hen gestuurd zouden hebben. "Wij gaan ervan uit dat dit onjuist is, want die mensen kennen de wetten en zullen anderen niet aanzetten tot wilde occupatie", stelt Naarden. "Er zal zonder aanzien des persoons worden gehandeld", voert de politiewoordvoerder aan.

Behalve aangifte door de eigenaren hebben leden van het Nieuw Front een interpellatievoorstel over de wilde occupatie ingediend bij De Nationale Assemblee. Zij vragen onmiddellijk ingrijpen van de regering.
  1. mensen 6
  2. occupatie 5
  3. politie 4
  4. politiewoordvoerder 4
  5. naarden 4