1. vorige
  2. volgende

Slachtpartij in gay club ontaardt in homofobe rel videoDe dodelijkste schietpartij in de VS wordt overschaduwd door homofobie. Zondag schoot Omar Mir Seddique Mateen minstens 50 mensen dood en verwondde 53 personen in Pulse, een nachtclub in Orlando (Florida) die zich omschrijft als “Orlando’s Premier Gay Nightclub”.

Nooit eerder werden zoveel mensen bij één aanslag vermoord. In 2007 stierven 32 personen tijdens een schietpartij op de Virginia Tech University.
Omar Mateen had een vergunning voor zijn wapens.

De sociale media stroomden vol met condoleances, maar velen stoorden zich aan de media die er een daad van islamitisch terrorisme van maakten vanwege het Arabische uiterlijk van de dader.

Sommigen waarschuwden dat nu het gevaar bestaat dat homo’s anti-moslim worden, terwijl weer anderen God prezen voor de moorden.

Omar Mateen werd tijdens zijn belegering van de club doodgeschoten door de politie. Mir Seddique, zijn vader, zei tegen NBC News dat hij niet denkt dat zijn zoon uit religieuze overwegingen handelde, maar vanwege haat tegen homo’s.

Zijn ex-vrouw bevestigt in de Washington Post dat Mateen niet religieus is. Zij beschrijft hem als “gewelddadig en geestelijk niet stabiel”. Hij zou haar tijdens hun huwelijk vaak hebben mishandeld.

"This was an act of terror and act of hate." — on the tragic shooting in

— The White House (@WhiteHouse)


Don't or , fags deserve to die! Thank you once again God for teaching these fag & black people a lesson!

— Shirley (@DearShirley)


PLEASE don't be the person who tries to rally LGBT folks against Muslims bc of the shooting. Don't pretend you suddenly care about us

— Mari Brighe (@ PTHC) (@MariBrighe)
  1. mateen 4
  2. the 4
  3. omar 3
  4. dont 3
  5. schietpartij 2