1. vorige
  2. volgende

Hoeveel belasting moet een remigrant in Suriname betalen en wat zijn de fiscale

DEN HAAG - Hoeveel belasting moet een remigrant in Suriname betalen en wat zijn de fiscale gevolgen? Enkele van de vragen waar deskundigen op 7 september in Trefcentrum Wi Masanga, in Amsterdam, Nederland, antwoorden op zullen geven. Stichting Finance Suriname en Radio Stanvaste organiseren dan de ‘Suriname bijeenkomst’.  

Het doel van deze bijeenkomst is om de deelnemers te informeren over het wonen en werken in Suriname en de oriëntatie op het ondernemerschap in Suriname, zegt Dennis Lapar voorzitter van Stichting Finance Suriname.

"De Surinaamse Nederlanders die hun baan hebben verloren of met pensioen zijn, willen heel graag terug naar Suriname", stelt Lapar verder. En dan komen er allerlei vragen bij kijken, zoals de fiscale gevolgen. Ook willen velen een onderneming in Suriname starten maar kennen de mogelijkheden niet. De Wet Personen van Surinaamse Afkomst die de wettelijke status van Surinamers in de diaspora regelt zal ook belicht worden.

Lapar, die jaarlijks met Nederlandse handelsmissies naar Suriname komt, is een van de sprekers op deze bijeenkomst. Verder komt er ook een vertegenwoordiger van het Nederlands Migratie Instituut aan het woord. Dit instituut weet alles over remigratie naar Suriname. Een Nederlandse ondernemer die een bedrijf in Suriname heeft zal zijn ervaringen met de deelnemers delen.
  1. suriname 11
  2. bijeenkomst 3
  3. lapar 3
  4. fiscale 2
  5. gevolgen 2