1. vorige
  2. volgende

Wilde occupatie in Santodorp beëindigd

De wilde occupatie in het ressort Santodorp is maandagmiddag beëindigd. Ressortcommandant, inspecteur Sandra Claver, zegt in een gesprek met de Public Relations afdeling dat de mensen zijn verwijderd. De borden die waren geplaatst zijn verzameld en naar het bureau gebracht.

De mensen zijn van de gronden van de rechtmatige eigenaren verwijderd. Eerder had de politie ook borden verwijderd, maar de groep kwam terug. Een deel hield zich op in de bossen. Om de sommige gronden te kunnen betreden hebben de occupanten prikkeldraad en draadpalen vernield. De eigenaren van die gronden hebben aangifte gedaan van vernieling. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

Claver zegt dat een persoon meegenomen was naar het bureau. De politie wilde nagaan of de mensen aangezet zijn om de gronden te occuperen. Later op de dag kreeg de ressortcommandant het verzoek om een delegatie te ontvangen van de groep die overgegaan was tot occupatie. De groep wilde zich ervan overtuigen of de gronden inderdaad toebehoren aan derden. De politie heeft hen kunnen aantonen dat zij zich op percelen van derden bevinden. De mensen hebben aangegeven dat ze zich terug zullen trekken. Intussen is een eigenaar begonnen met het ontbossen van zijn terrein.

  1. gronden 5
  2. mensen 4
  3. politie 4
  4. verwijderd 3
  5. groep 3