1. vorige
  2. volgende

Insel Air dreigt met boycot SLM

PARAMARIBO, 20 aug – Het Antilliaanse Insel Air is er niet over te spreken dat het niet rechtsreeks mag vliegen tussen Suriname en Aruba. De Surinaamse luchtvaartautoriteiten geven geen krimp.

Er is toestemming gevraagd maar er komt geen reactie. Insel Air heeft vaker aangedrongen op een reactie, maar van Surinaamse zijde wordt maar niet gereageerd. “De luchtvaartdiensten van Aruba en Curaçao hebben per brief aangegeven waarom het wel mag, maar Suriname blijft de zaak traineren, alleen maar om de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij te beschermen”, zegt Insel Air’s directeur Edward Heerenveen tegenover de Ware Tijd.

De autoriteiten blijven erbij dat een tussenstop moet worden gemaakt. Insel Air zegt verliezen te lijden, wat al gebleken is tijdens de inaugurele vlucht. De kosten zullen op Suriname worden verhaald. Bovendien komt er een stevige reactie als rechtstreeks vliegen niet mag. “Als Suriname dit niet toestaat, kan ik zeggen dat zowel Curaçao als Aruba zich gereedmaakt om de vluchten van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij naar hen toe te boycotten”, aldus Heerenveen.

  1. insel 4
  2. suriname 4
  3. surinaamse 4
  4. air 3
  5. aruba 3