1. vorige
  2. volgende

Recreatieoorden in Para zijn niet tegen het idee van het districscommissariaat om

PARAMARIBO - Recreatieoorden in Para zijn niet tegen het idee van het districscommissariaat om één vaste dag in de week te verheffen tot alcoholvrije dag, maar ze betwijfelen of dat realistisch is. Volgens de beheerders is het drinken van alcohol onderdeel van het vertier op ontspanningsplekken en als dat verandert, zullen de mensen zich noodgedwongen moeten aanpassen. 

"Men komt naar een oord om wat vrolijker te worden en er wordt meestal geborreld. Het lijkt me niet realistisch om zo een alcoholvrije dag in te voeren", reageert beheerder Mike Bodeutsch van Jungle Camp.Volgens hem zal zo een dag niet veel invloed hebben op Jungle Camp, omdat het oord geen alcohol verkoopt.

Sjaak Leeflang, beheerder van Colakreek is positief over de alcoholvrije dag. Hij vraagt zich wel af wie de recreatieoorden zal controleren. "Ze moeten zich houden aan de afspraken, want als een oord of een paar oorden dat niet doen, kan dat leiden tot oneerlijke concurrentie",   redeneert Leeflang. Volgens Romeo Maddoe, eigenaar van Carolinakreek, kan een recreatieoord onaangenaam overkomen bij bezoekers als men gaat controleren op alcohol. "We kunnen de mensen ook niet dwingen om elke tas open te maken om te checken of ze alcohol bij zich hebben".

Toch kunnen de beheerders van de recreatieoorden zich terug vinden in het doel van het districtscommissariaat. Het wil calamiteiten voorkomen. "We kunnen hierdoor minder vechtpartijen krijgen en dat is minder werk voor ons".  Ook zijn de beheerders het er over eens dat de kans op aanrijdingen wordt verkleind door geen alcohol te drinken.
  1. dag 5
  2. alcohol 5
  3. recreatieoorden 3
  4. alcoholvrije 3
  5. beheerders 3