1. vorige
  2. volgende

De Antilliaanse vliegmaatschappij Insel Air is woest op de Surinaamse

PARAMARIBO - De Antilliaanse vliegmaatschappij Insel Air is woest op de Surinaamse luchtvaartautoriteit omdat zij geen toestemming heeft gekregen om rechtstreeks van Aruba naar Zanderij te vliegen. “De luchtvaartdiensten van Aruba en Curaçao hebben per brief aangegeven waarom het wel mag, maar Suriname blijft de zaak traineren alleen om de SLM te beschermen. Zij zijn uit op een confrontatie met Curaçao”, zegt Edward Heerenveen, directeur van Insel Air, in gesprek met de Ware Tijd. 

Volgens het schema van Insel Air vindt de volgende poging om rechtstreeks op Zanderij te vliegen vanuit Oranjestad, vrijdag aanstaande plaats. "Als Suriname dit niet toestaat kan ik u zeggen dat zowel Curaçao als Aruba zich gereed maakt om de vluchten van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij naar hun toe te boycotten", waarschuwt de investeerder.

Gerard Brunings, presidentieel adviseur voor de luchtvaart, reageert rustig. Zonder in te willen gaan "op de beweringen van een ondernemer over een aangelegenheid op staatsniveau", wijst hij erop dat de uitspraken van Heerenveen over acties van Curaçao en Aruba tegen de SLM voor zijn eigen rekening zijn.
Hij vindt dat de Antilliaanse maatschappij in de fout gegaan door voor haar Aruba-plan uit te gaan van bestaande vliegovereenkomsten. Insel Air zegt dat zowel de deal tussen Suriname en Curaçao als afspraken in Caricomverband, haar voldoende recht geven om Oranjestad en Zanderij rechtstreeks te verbinden.
  1. aruba 5
  2. curacao 5
  3. insel 4
  4. air 4
  5. rechtstreeks 3