1. vorige
  2. volgende

Dc Miranda installeert criminaliteitsbestrijdingsteam

Dc Jerry Miranda (midden) met het speciale criminaliteitsbestrijdingsteam. Hij wordt geflankeerd door politiecommissaris Inder Janbahadoer en Assembleelid Stephen Tsang. (Foto: Raoul Lith) Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda heeft besloten om de criminaliteit in district Paramaribo hard aan te pakken. Hij heeft een team geïnstalleerd onder leiding van politiecommissaris Inder Janbahadoer. Er wordt samengewerkt met ondernemers, Chinese verenigingen en de bestuursdienst. Janbahadoer heeft een plan geschreven om de criminaliteit die een stijgende lijn vertoont, de kop in te drukken.

Miranda voert aan dat de ondernemers een bijdrage zullen leveren opdat er middelen zijn om effectief op te kunnen treden. De bestuursdienst verleent logistieke ondersteuning. Met de coördinatie namens het commissariaat is Anwar Moenne belast. Voordat overgegaan is tot installatie van het team, is een onderhoud geweest met minister Jennifer van Dijk-Silos en korpschef Agnes Daniel. De procureur-generaal is eveneens op de hoogte van de activiteiten.

De laatste tijden worden winkeliers zelfs op klaarlichte dag beroofd. Mensen worden mishandeld en er zijn doden gevallen. Er is al opgetreden tegen hangjongeren, drugsverkopers, illegalen die vuil dumpen, verkeersovertreders en mensen die geluidshinder veroorzaken. Na de installatie van de commissie is het werk onmiddellijk begonnen. Stephen Tsang, die ook Assembleelid is, is de contactpersoon namens diverse organisaties.

Miranda zegt dat elke districtscommissaris de bevoegdheid heeft om de algehele orde en rust te handhaven. Vaak wordt er geen gebruik gemaakt van alle bevoegdheden, maar de veiligheid dient dringend aangepakt te worden. Burgers moeten zich veilig voelen en rustig kunnen slapen. Het succes zal afgemeten worden aan de statistieken, merkt Miranda op. De dc deelt mee dat een communicatiesysteem in elkaar gezet is om effectief contact te hebben met elkaar. Er wordt ook een ict-deskundige toegevoegd aan het team. Als regiocommandant heeft commissaris Janbahadoer een grotere jurisdictie dan Paramaribo alleen. Miranda is ervan overtuigd dat dit project succes zal opleveren. Via het Burger Informatie Centrum en de politie Public Relations zal de samenleving verder worden geïnformeerd.
Advertentie
  1. miranda 6
  2. janbahadoer 4
  3. team 3
  4. jerry 2
  5. politiecommissaris 2