1. vorige
  2. volgende

Regisseurs I-write Movies bekend

De regisseurs die de vijf uitverkoren I-write scripts tot leven zullen brengen zijn bekend. De scriptwedstrijd wordt dit jaar voor de laatste keer georganiseerd door Bijlhout Media. De beste regisseur mag een "mooie prijs" tegemoet zien.

Mike Reeder zal een poging doen om ‘Akiki, het meisje van Mooiwana’ zo realistisch mogelijk uit te beelden. Het leven van dit marronmeisje werd helemaal op zijn kop werd gezet door de binnenlandse oorlog. Reeder houdt zich met Forward Motion voornamelijk bezig met commerciële projecten. Voor hem is het de eerste keer dat hij een fictiefilm regisseert.

Dwight Cooman van Copix zal ‘The things we do for love’ regiseren. Cooman heeft in 2011 de award voor beste regisseur ontvangen voor de film ‘The wrong place at the wrong time’. Phill Tefssen heeft met ‘Bitterness’, niet alleen een script met een spannend verhaal, maar ook een belangrijke boodschap. Hij heeft in 2010 en 2011 meegewerkt in het team van Ben Ong A Swie, respectievelijk aan de I‐write movies ’Vrienden voor het leven’ en ’Dear you, Love me’.

Zabdai Zamuel zatvorig jaar voor het eerst in de regisseursstoel voor de film ‘Mijn Veronica’. Dit jaar kreeg hij het eerste detective script ooit bij I‐write, in handen, ‘Moord uit passie’. Everts Aliredjo van Velux tv heeft zich eerder ook alleen met commerciële projecten bezig gehouden, maar het is volgens hem voor een ieder die met de camera bezig is, het ultieme doel een steentje bij te dragen aan het neerzetten van een verhaal. Met ‘De demonen van Atus’ zal hij zich gaan richten op de wereld van voodoo.
  1. write 3
  2. leven 3
  3. jaar 3
  4. bezig 3
  5. the 3