1. vorige
  2. volgende

Jarige AZP krijgt computers van Hakrinbank

Deel van het Klinisch lab personeel bij een van de computers. (Foto's: AZP) De directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid, heeft vandaag namens de instelling drie computers overgedragen aan de directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Antoine Brahim. Het is de bedoeling dat de computers gebruikt worden voor dataverwerking van wetenschappelijk onderzoek op het laboratorium. De schenking is gedaan in verband met het vijftigjarig bestaan van het AZP.

De computers zullen worden ingezet op het Klinisch laboratorium. John Codrington, hoofd van het Klinisch laboratorium, is blij met de geste. Hij geeft aan dat de schenking zeer welkom is. “Doordat de computers ingezet worden voor wetenschappelijk onderzoek komt de donatie van de Hakrinbank uiteindelijk weer ten goede aan de hele Surinaamse samenleving. Samen leveren wij dus een bijdrage aan het verbeteren van ‘Public Health’. Het ZIKA virusonderzoek dat momenteel gaande is, is daar een goed voorbeeld van.”

De Hakrinbank is een sociale partner van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De bankinstelling staat bekend als hoofdsponsor van de jaarlijkse AZP-wandelloop, meldt de voorlichting van het AZP.
  1. computers 5
  2. azp 5
  3. klinisch 3
  4. hakrinbank 3
  5. laboratorium 3