1. vorige
  2. volgende

Hoge prijs voor laag energietarief

PARAMARIBO, 24 aug – Het is een hoge prijs die de Surinaamse samenleving betaalt voor zijn eeuwig lage energietarieven. Ook maar het minste greintje eerlijkheid zal gebieden dat er meer aan de hand is dan alleen maar slecht management.

Slecht management dan bij de Energie Bedrijven Suriname, EBS. Wie maar wil horen hoe goed iedereen het weet, heeft maar aandacht te gunnen aan al die analyses op radio en televisie. De ene specialist weet het nog beter dan de ander. En ook wiens schuld het is. Het zal wel waar zijn allemaal. Maar hoe en waar plaats je die tarieven. Want waar iedere Surinamer zo te horen het lichtparadijs op aarde wil met eindeloze aansluitingsmogelijkheden, wil niemand weten van de harde kant.

Vandaag de dag worden nog bedragen van vijftig Surinaamse dollar (ongeveer tien euro) betaald. En wee de politicus die het tot zijn kruistocht maakt de tarieven op te voeren om het licht aan te houden. Het is een angst die de Surinaamse politiek in een ijzeren greep houdt en dat al jaren. Er wordt maar om de hete brij gedraaid. Feit is dat geen oplossingsmodel zal werken als het ‘arme volk’ (je wordt er mee dood gegooid) niet meer wil betalen. Maar nu de verkiezingen voor de deur staan, zal het wel blijven bij pappen en nat houden.

  1. surinaamse 3
  2. slecht 2
  3. management 2
  4. horen 2
  5. weet 2