1. vorige
  2. volgende

Nieuwe 1 liter verpakking voor Fernandes en Coca-Cola

PARAMARIBO, 7 apr – In augustus 2013 nam Fernandes Bottling Company afscheid van de productie van zowel Coca-Cola als Fernandes softdrinks in glazen flessen. Na het aanschaffen van een nieuwe, moderne productielijn voor PET-flessen is inmiddels gestart met de productie van Fernandes softdrinks en Coca-Cola in PET-flessen van 1 liter.

Vanwege hoge productiekosten ten opzichte van teruglopende verkoopcijfers werd besloten dat het niet meer rendabel was softdrinks in glazen flessen te produceren. De verouderde productielijn voor glazen flessen werd afgebroken en is inmiddels vervangen door een moderne variant voor recyclebare PET-flessen. Hierdoor kan Fernandes Bottling Company beter aan de vraag van de consument voldoen; die voornamelijk het gemak van de afsluitbare en mee te nemen PET-flessen blijken te prefereren.

De nieuwe productielijn biedt meer mogelijkheden voor nieuwe formaten verpakkingen, waarvan de 1 liter-fles de eerste is. Alle smaken Fernandes softdrinks zijn nu wederom in een 1 liter verpakking verkrijgbaar, evenals Coca-Cola. Er wordt door Fernandes Bottling Company gewerkt aan verdere ontwikkelingen om ook de andere softdrinks in dit formaat PET-fles te gaan produceren.

  1. flessen 7
  2. fernandes 6
  3. softdrinks 5
  4. pet 5
  5. bottling 3