1. vorige
  2. volgende

Aruba is gastheer van het Electric Festival

PARAMARIBO - Aruba is gastheer van het Electric Festival. Dit evenement is meer dan muziek alleen. Ook kunst, de Caribische keuken en lifestyle worden belicht, met als doel dat dit feest te laten uitgroeien tot een internationaal gewaardeerde gebeurtenis. Het festival is van 3 tot en met 7 september. 

Op de derde en vierde dag van Electric wordt de ADE-conferentie gehouden in het Renaissence Convention Center, gevolgd door activiteiten zoals Dirty Dutch en poolparty's in de EF-arena en tot slot het Electric Festival Indoor op Nikki Beach.

Dj & producer Steve Andreas zit ook in de line-up. Hij heeft opgetreden bij het Renaissance Aruba Resort & Casino Day of Discovery 2013 bij de officiële launch van het Electric Festival Aruba dat jaar. Andreas beschikt over zijn eigen producties die worden uitgebracht onder het SMB label. Niet lang terug werd zijn track 'Lets Get Nutz' uitgebracht op Dirty Dutch Radio volume 50, een hit die goed is ontvangen. De succesvolle collaboratie met andere artiesten leidde ertoe dat er een poolparty naar deze track werd vernoemd, de Lets Get Nutz-poolparty. Deze dj heeft ook andere muziekgenres uitgebracht, zoals zouk en compa. Hij is ook een musicus die verschillende instrumenten bespeelt zoals de drums, piano en basgitaar.

Naast vele optredens staat het Amsterdam Dance Event ook elk jaar in het teken van verschillende ADE-conferenties. Deze conferenties bieden een platform aan mensen uit het vak. Professionals kunnen hier debatteren, de laatste ontwikkelingen in de elektronische muziek volgen en netwerken. De uitwisseling omvat elk aspect van de moderne muziekindustrie met speciale programmering voor zakelijke professionals, starters, producenten en muzikanten, internationale studenten, beeldende kunstenaars en decorontwerpers. De programma's van de ADE-conferenties beschikken ook over een diepgaande kennis en inzicht in de hardere muziekgenres, is de relatie tussen muziek en technologie en duurzame, ecologisch verantwoorde praktijken voor de wereldwijde dansmuziekindustrie.

Electric is een dansevenement geïnitieerd door dj Chuckie en is een housefeest die populaire house, urban, electro, techno muziek vertegenwoordigt. De Nederlandse straatcultuur was de grootste inspiratiebron voor Dirty Dutch en dat zal het ook altijd zijn. Dit evenement is over de voorbije jaren aanzienlijk veranderd. De nadruk ligt nu veel op dans en is nu een van de snelst groeiende dansconcepten, vooral in Nederland. Sinds de start is Dirty Dutch uitgegroeid tot meer dan een housefeest alleen. De naam staat nu ook voor een muziek-lifestyle en een eigen platenlabel: Dirty Dutch Music. In 2013 decoreerde president Desi Bouterse Chuckie tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster vanwege zijn succes.

Door: Daisy Djojodikromo en RenukaGirjasing

Volgende week zaterdag zijn we er weer met de volgende editie van Electric Festival 2014. Luister ook naarRadio 10tussen negen en half tien 's morgens en om half vier 's middags.

 
  1. electric 6
  2. festival 5
  3. muziek 5
  4. dirty 5
  5. dutch 5