1. vorige
  2. volgende

Koers voor een US$ gestegen naar SRD 7,19

De indicatieve koers van de CBvS voor 7 juli. De SRD blijft in waarde afnemen. Voor één US dollar is de indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname SRD 7,19. De opkoopprijs is gesteld op 7,06. De verkoopprijs van de euro is SRD 8,02. Een euro wordt opgekocht voor SRD 7,85. Bij diverse cambio's en op straat worden veel hogere bedragen neergeteld. De inflatie in mei was 55% in vergelijking met mei vorig jaar. Door de stijgende koers, zal koopkracht verder afnemen.

Er is nog geen zicht op een daling, aangezien zelfs banken een hoge koers aanbieden. De cambio's volgen de koers van de banken en gaan dan enkele centen hoger zitten. Een cambiohouder zegt aan Starnieuws dat hun taak is om te wisselen. De banken hebben nog meer mogelijkheden om geld te maken, zoals het uitlenen van geld aan derden. Ook bij overmakingen en verschillende diensten verdienen banken geld.

"Cambio's moeten het hebben van winsten die gemaakt worden bij het wisselen van geld. Er zijn enkele banken die hoge koers aanbieden. Als wij niet meegaan met de koers, verliezen wij onze klanten." Ook banken stellen dat zij moeten concurreren tegen de cambio's. Wie vreemde valuta heeft, gaat naar degene die het hoogst bieden.

Verwacht werd dat in deze periode het aanbod van vreemde valuta zou toenemen omdat er vakantiegangers in het land zijn. Veel uit de toerismebranche merken dat het aantal toeristen is afgenomen. Verschillende hotels en andere logeergelegenheden hebben een behoorlijke daling gemerkt van gasten.
Advertentie
  1. koers 7
  2. banken 6
  3. srd 4
  4. cambios 4
  5. geld 4