1. vorige
  2. volgende

Tafeltennis: Maurice Lie wint Friyari Dei Toernooi

Maurice Lie en Adesh Jawahir tijdens de finale van het Friyari Dei Toernooi. (Foto's: STTB) Maurice Lie heeft tijdens het Friyari Dei Toernooi van de Surinaamse Tennistafel Bond (STTB) getoond nog steeds de beste te zijn in zijn categorie. De Surinaamse kampioen is in de finale uitgekomen tegen oud-kampioen Adesh Jawahir. Hij heeft drie van de vier sets gewonnen.

Er is gespeeld in de seniorenklassen met 18 deelnemers verdeeld over vier poules. Adesh Jawahir, Maurice Lie, Kono Abas en Roel Lie waren de poulewinnaars. In de laatste acht waren behalve de poulewinnaars ook Wong Ping, Johnny Ho, Jared Soogea en Weng Lui. In de halve finale zijn Maurice Lie en Roel Lie tegen elkaar uitgekomen, 3-1. De andere halve finalewedstrijd is gespeeld tussen Jawahir en Wong Ping, 3-0.

De STTB zegt dat de finalewedstrijd tussen Maurice Lie en Jawahir een spannende thriller was donderdag middernacht. “Beiden waren tegen elkaar opgewassen, met het gevolg dat er mooie en snelle rally’s plaatsvonden. Het publiek heeft genoten van de hoge staaltjes.” Maurice won de eerste set met 11-9. Adesh vocht terug en won de tweede set met 11-7. Daarna waren de derde en vierde set voor Maurice, 11-7 en 11-5.

Het Friyari Dei Toernooi is gehouden in verband met het 64-jarig bestaan van de bond op 1 augustus.

Advertentie
  1. maurice 7
  2. lie 7
  3. jawahir 5
  4. adesh 4
  5. finale 3