1. vorige
  2. volgende

De wereld kijkt reikhalzend uit naar El Classico

Het shirt waarmee Barcelona vandaag speelt. Vandaag zullen wereldwijd miljoenen voetballiefhebbers gekluisterd zijn aan de beeldbuis, wanneer Barcelona aartsrivaal Real Madrid ontvangt in het Nou Camp. Hoewel de Catalanen de achtervolgers op een achterstand in dubbele cijfers hebben gezet, is dit treffen cruciaal. Winst voor de thuisclub betekent namelijk het einde van de titelaspiraties van de bezoekers. Deze wedstrijd is om nog een andere reden belangrijk. Het staat namelijk in het teken van het afscheid van de clubicoon Johan Cruyff.

Het trefzeker trio van Barcelona, gevormd door Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar da Silva Santos (MSN), zal het in eigen huis opnemen tegen de Madrileense tegenhanger Gareth Bale, Kareem Benzema en Cristiano Ronaldo (BBC). Barcelona zal er een heel spektakel van maken en haar opwachting maken in een speciaal shirt, waarmee ode wordt gebracht aan de onlangs overleden Johan Cruyff, die zijn stempel gedrukt heeft op de speelstijl van de Catalanen. Volgens trainer Luis Enrique is zijn team erop gebrand om de "knockout-punch" uit te delen aan de aartsrivaal.

Barcelona herhaalt graag zijn prestatie in de eerste El Classico van dit seizoen, toen de rivaal in diens huis met maar liefst 4-0 werd geklopt. Saillant detail in deze classico is dat Lionel Messi zijn 500ste treffer kan maken in het shirt van Barcelona. Ook de strijd om de Pichichi (topscorer) die deze jaargang lijkt te gaan tussen Cristiano en Suarez heeft de nodige aandacht. Vooralsnog gaat Cristiano Ronaldo aan kop met 28 doelpunten, gevolgd door MSN met Luis Suarez in de voorhoede met 26, Lionel Messi met 22 en Neymar met 21. Vorig jaar bleef Real Madrid zonder hoofdprijzen en mocht Cristiano genoegen nemen met de troostprijs van topscorer. Het is best mogelijk dat ook hij dit jaar met lege handen achterblijft.

Real Madrid zal er alles aan doen om het Barcelona zo moeilijk mogelijk te maken en zo de kans op de titel reëel te houden. Ook Atletico Madrid kijkt vol spanning naar dit treffen. De tweede ploeg uit Madrid staat op een achterstand van negen punten en is beter vanaf met een gelijkspel tussen de aartsrivalen. Tenslotte mag worden opgemerkt dat de Barcelona-aanhang stilletjes hoopt op herhaling van de treble van vorig seizoen, toen Barcelona behalve de landstitel, ook de Champions League en de bekertitel pakte. Al met al belooft het een wedstrijd te worden met veel hoogtepunten.
  1. barcelona 9
  2. madrid 5
  3. cristiano 4
  4. shirt 3
  5. real 3