1. vorige
  2. volgende

DNA-vergadering over Inkomstenbelasting afgeblazen

Assembleelid Mahinder Jogi De vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) voor vandaag is afgeblazen. Het college zou om 11.00 uur bijeenkomen om verder te discussiëren over de wijziging van de Wet op Inkomstenbelasting. "Het is duidelijk dat de coalitie met haastwerk bezig was. Wij hebben gezegd dat zaken niet kloppen. Er is meer voorbereiding en overleg nodig. Je kan niet het geld buiten de wettelijke regels om gaan halen bij de verzekeringsmaatschappijen," zegt Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) aan Starnieuws. De vergadering gaat vrijdag door.

Jogi meent dat de regering nu ook ingezien heeft dat de wetswijziging niet klopt. Je kan niet met terugwerkende kracht geld innen over een periode die afgesloten is. "Niemand heeft bezwaar tegen het afbouwen van de egalisatieregeling van de verzekeringsmaatschappijen. Maar de bedrijven en verzekerden kunnen niet in gevaar worden gebracht alleen omdat de regering geld nodig heeft," stelt Jogi. Hij voert aan dat hetzelfde haastwerk ook te merken was bij de Wet Basisverzekering. "Kijk met hoeveel problemen wij vandaag zitten. Zelfs de president is niet tevreden met de wet nu, maar toen wilde men niet luisteren."

Het Assembleelid haalt aan dat in de huishoudelijke en openbare vergadering dinsdag gewezen is op de slechte voorbereiding van de Wet Inkomstenbelasting. "De coalitie heeft de bezwaren weggewuifd. En wanneer Assembleeleden, deskundigen, journalisten en anderen vandaag aankomen in het Assembleegebouw, krijgen zij te horen dat de vergadering niet doorgaat. Een duidelijke reden is niet opgegeven. Maar ik heb begrepen dat de regering vergaderd heeft met de coalitie hierover. Men heeft blijkbaar ingezien dat de wetswijziging niet op deze manier kan plaatsvinden," concludeert de VHP-topper.
  1. jogi 4
  2. vergadering 4
  3. wet 4
  4. assembleelid 3
  5. vandaag 3