1. vorige
  2. volgende

President Bouterse feliciteert Van Assen

President Desi Bouterse heeft Miguel van Assen gebeld en hem gefeliciteerd met zijn succes tijdens de Youth Olympic Games in Nanjing, China. Het is de 17-jarige atleet gelukt om de gouden plak te behalen op het onderdeel hink-stap-springen.

Het staatshoofd heeft Van Assen gezegd dat hij hem zeer erkentelijk is voor het plaatsen van Suriname op de wereldkaart. "Het Surinaamse volk is trots op jouw inspanningen en prestaties," zei Bouterse. Van Assen zelf is trots op zichzelf. De atletiekdelegatie keert zaterdag terug. President Bouterse zal Van Assen dan hoogstwaarschijnlijk uitnodigen en de verdere carrière van de atleet bespreken, zegt de perschef van het kabinet van de president.

Ook in het parlement hebben de diverse fracties hun felicitaties uitgebracht naar deze uitzonderlijke prestatie van de Surinaamse atleet uit het district Marowijne. Van Assen is getraind door de Cubaanse coach Lazaro Calderon. De jeugdige Surinamer is lid van de atletiek vereniging Marwina.

Van Assen versloeg op de Youth Olympic Games maandag in Nanjing, Tobia Bocchi uit Italië (16.01 m) en Nazim Babayev uit Azerbeidzjan (15.96 m) met hink-stap-springen. Hij haalde de gouden medaille met een sprong van 16.15 meter.
  1. assen 6
  2. president 3
  3. bouterse 3
  4. atleet 3
  5. youth 2