1. vorige
  2. volgende

Lachman bezorgd over precaire situatie gezondheidszorg

Assembleelid Premdew Lachman (Nieuw Suriname), die ook arts is, maakt zich zorgen over de situatie van de ziekenhuizen. Hij stelt dat de kwaliteit van de zorg ernstig achteruit gaat, omdat er geen structurele oplossing komt. De Nationale Ziekenhuis Raad heeft aan de bel getrokken en stelt dat vanaf 10 april patiënten bij zullen moeten betalen als de suppletie van de overheid uitblijft.

Lachman merkt tegenover Starnieuws op dat zo snel mogelijk een oplossing moet komen. Ook patiënten die chronisch ziek zijn, zullen de dupe worden van de situatie. "Ik heb het gevoel dat deze zaak totaal niet goed aangepakt wordt. Ik maak me ernstige zorgen. De gezondheidszorg raakt helemaal ontregeld", benadrukt Lachman.

Ook het nationale zorgstelsel hapert. Mensen voelen zich onzeker over de gang van zaken. De verhoging van de babyvoeding is ook als een verrassing gekomen bij velen. Diverse assembleeleden hebben hun stem laten horen en vinden dat deze situatie teruggedraaid moet worden. Lachman vindt dat de regering goed moet communiceren. De zaken moeten zo snel mogelijk worden opgelost. Hij benadrukt dat de gezondheidszorg in een precaire fase is beland en gelijk moet worden aangepakt.
  1. lachman 4
  2. situatie 3
  3. zorgen 2
  4. stelt 2
  5. oplossing 2