1. vorige
  2. volgende

Van de duizend woningen die Suriname te Richelieu en Oldenburg vanaf 2010 zou

PARAMARIBO - Van de duizend woningen die Suriname te Richelieu en Oldenburg vanaf 2010 zou bouwen met financiering van de Exim Bank van China,zijn er 550 opgeleverd. Daar blijft het ook bij. De rest wordt niet gebouwd. 

Dat men op de helft is blijven steken, komt door verandering in de bouwsector. Zo zijn prijzen van bouwmaterialen gestegen, legt Anwar Hassankhan, waarnemend directeur van Bouwkundige werken en Dienstverlening van het ministerie van Openbare Werken uit. Hij voegt hieraan toe dat er bovendien meer is geïnvesteerd in de kwaliteit en duurzaamheid van de infrastructuur.

Van de intussen afgebouwde woningen zijn er vorig jaar 423 te Richelieu in Comnmewijne gebouwd. Ongeveer twee weken geleden werden de resterende 127 woningen opgeleverd te Oldenburg aan de Ringweg. De woningen zijn gebouwd door China Dalian International Cooperation (Group). Holding Limited was belast met het opzetten van de woningen.

Over de kwaliteit en duurzaamheid van de infrastructuur zei Hassankhan dat het gaat om wegen, ontwatering, stroom- en watervoorziening en kwalitatief wegmeubilair. Ook krijgt elk project een diensten- en winkelcentrum, pleinen en parken. "De mensen moeten er kunnen wonen en werken."

Vorig jaar heeft Suriname samen met China een intentieovereenkomst getekend voor de bouw van duizend woningen. Hassankhan zegt dat mogelijk een deel van die huizen in Richelieu opgezet zal worden. Richelieu wordt getransformeerd van plattelands- naar stedelijk gebied.

  1. woningen 6
  2. richelieu 4
  3. gebouwd 3
  4. hassankhan 3
  5. werken 3