1. vorige
  2. volgende

Natio doet mee met Caribbean Cup 2014

De nationale selectie van Suriname zal van 1 tot en met 8 september meedoen in de eerste ronde van de Caribbean Cup 2014. Dit deelt competitieleider van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), Ashok Bainath Sah mee.

De Caribbean Footbal Union (CFU) landen zijn in deze ronde verdeeld in vier groepen van vier landen. Suriname zit in groep 3 samen met Martinique, Barbados en Bonaire. Groep 4 bestaat uit, Puerto Rico, Grenada, Curaçao en Frans-Guyana en in groep 5 zitten, Antigua & Barbuda, Dominicaanse Republiek en St. Vincent & The Grenadines en in de laatste groep 6 van de CFU zitten St. Kitts & Nevis, Dominica, Guyana en St. Lucia.

Groep 1 en 2 waren pre-kwalificatie toernooien. Bonaire en Frans-Guyana hebben zich geplaatst voor de groepsfase. De wedstrijden van Groep 3 worden gespeeld in Martinique, terwijl de wedstrijden van groep 4, 5 en 6 respectievelijk in Puerto Rico, Antigua & Barbuda en St. Kitts & Nevis worden gespeeld. De nummers 1 en 2 van de elke poule in de eerste ronde en de overall beste nr. 3 kwalificeren zich voor de tweede ronde. Trinidad, Haiti en Guadeloupe zijn al geplaatst voor de tweede ronde. De wedstrijden van de tweede ronde worden gespeeld tussen 6 en 13 oktober 2014. De wedstrijden van de finaleronde worden tussen 9 en 18 november 2014 in Jamaica gespeeld. Cuba (kampioen Caribbean Cup 2012) en Jamaica(gastland) zijn automatisch geplaatst voor de finaleronde.

De nummers 1 en 2 van groep A en B kwalificeren zich voor de Concacaf Gold Cup 2015. De 2 nummers 3 van groep A en groep B spelen een beslissingswedstrijd.
De winnaar van deze beslissingswedstrijd eindigt op de 5e plaats, en speelt 2 beslissingswedstrijden tegen nummer 5 van de Copa Centroamericana (De Midden-Amerikaanse landen) voor een plaats in de Concacaf Gold Cup 2015.

Edgar van Genderen

  1. groep 10
  2. ronde 6
  3. cup 4
  4. wedstrijden 4
  5. gespeeld 4