1. vorige
  2. volgende

Een structurele samenwerking tussen stichting Rumas en het ministerie van

PARAMARIBO - Een structurele samenwerking tussen stichting Rumas en het ministerie van Sport-en Jeugdzaken is een must. Dit zei minister Faizal Abdoelgafoer van Sport-en Jeugdzaken bij een officiële kennismakingsbezoek van de stichting.  

" We kunnen niet bezig zijn met vroegtijdige schoolverlaters of hangjongeren en de stichting overslaan. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden, als de cijfers en eventuele oplossingen aangedragen kunnen worden vanuit Rumas is het zaak dat het ministerie gaat zorgen voor het faciliteren", aldus Abdoelgafoer.

Tijdens het bezoek, onder leiding van voorzitter Emmy Hart, heeft de stichting een presentatie gehouden voor de minister over de doelgroepen en de projektresultaten die er tot nog toe zijn bereikt. Het ministerie heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van de stichting door te voorzien in werkkrachten.

Omdat sport een groot onderdeel is in de vorming van jongeren in de programma's van Rumas, heeft de minister het voorstel gedaan om sportleiders van Sport- en Jeugdzaken beschikbaar te stellen aan de stichting. Op lange termijn moeten er andere structurele zaken worden uitgewerkt, zoals een centrale hulplijn waar ouders hun moeilijk opvoedbaar kind of vroegtijdige schoolverlaterkunnen opgeven voor vorming.

Hart heeft de minister uitgenodigd voor een van de sessies met de jongeren om een beter beeld te krijgen van het werk dat zij doet. 
  1. stichting 6
  2. sport 4
  3. minister 4
  4. rumas 3
  5. ministerie 3