1. vorige
  2. volgende

De ambassadeur van Suriname in Frankrijk

DEN HAAG - De ambassadeur van Suriname in Frankrijk, Reggy Nelson, heeft op 11 maart zijn geloofsbrieven aangeboden aan Irina Bokova, directeur-generaal van de Unesco. Dit is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties met als missie het bijdragen aan de vredesopbouw, armoedebestrijding, duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog door onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie. 

Ambassadeur Nelson heeft gezegd dat hij zich ervoor zal inzetten dat Suriname meer haalt uit de relatie met de Unesco. Bokova op haar beurt zei dat de opleiding van Nelson in klimaatverandering haar aandacht heeft getrokken, omdat dit thema voor de organisatie ook een bijzonder belangrijk onderwerp is. De Unesco is opgericht op 16 november 1945 en heeft vijf hoofdwerkgebieden: onderwijs, natuurwetenschappen, sociale wetenschappen, cultuur en communicatie/informatie.

Nelson was vergezeld van Nesseley Lousville, eerste ambassade-secretaris in Parijs. De Unesco-delegatie bestond naast Bokova uit Eric Falt, assistent-generaal voor externe betrekkingen, Sophia El Akremi, senior desk officer voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied en Michel Toto, hoofd Protocol.

  1. nelson 4
  2. unesco 4
  3. bokova 3
  4. ambassadeur 2
  5. suriname 2