1. vorige
  2. volgende

De gepakte terreurverdachte Mohamed Abrini is de gezochte 'man met hoed'

BRUSSEL - De gepakte terreurverdachte Mohamed Abrini is de gezochte 'man met hoed', die te zien is op camerabeelden van voor de aanslagen op de Brusselse luchthaven Zaventem. Abrini heeft dit toegegeven aan de Belgische autoriteiten. "We lieten hem het videomateriaal zien dat gemaakt is op de dag van de aanslag in Brussel", aldus een woordvoerder van het Belgisch Openbaar Ministerie (OM). "Hij gaf toe dat hij het was." Dit meldt de nieuwssite NU.nl.  

Op de videobeelden van luchthaven Zaventem zijn drie mannen te zien. Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui bliezen zich op. Abrini wordt 'de man met het hoedje' genoemd. Hij vluchtte, zijn koffer met explosieven ontplofte niet. De verdachte heeft verklaard dat hij het bomvest dat hij in de luchthaven droeg later in een vuilnisbak heeft gegooid en het hoedje heeft doorverkocht, aldus het parket. Lange tijd was niet bekend wie deze man was.

Abrini wordt ook verdacht van directe betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs op 13 november. Buiten de verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs wordt hij ook beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Zijn vingerafdrukken zijn gevonden in de schuilplaatsen van de terroristen in Schaarbeek en Vorst, maar ook in de Renault Clio die werd gebruikt bij de aanslagen in Parijs vorig jaar. NU.nl
  1. abrini 4
  2. aanslagen 4
  3. man 3
  4. zien 3
  5. luchthaven 3