1. vorige
  2. volgende

Zeven Cubaanse vluchtelingen met schotverwondingen zijn uit zee gered en naar ziekenhuizen in Zuid

Zeven Cubaanse vluchtelingen met schotverwondingen zijn uit zee gered en naar ziekenhuizen in Zuid Florida gebracht voor medische behandeling. Volgens een lokale nieuwsnetwerk, Keynoter, zijn de gewonde Cubanen zondagmiddag gevonden.  

De publiciteitsdienst van de kustwacht in het gebied heeft tegen de krant gezegd dat de migranten met nog 19 ongedeerde landgenoten op een geïmproviseerd vlot zijn aangetroffen. Naar verwachting worden degenen die geen medische aandacht nodig hebben, gedeporteerd.

Eerder dit jaar, hebben autoriteiten gezegd dat Cubaanse migranten die aan land willen komen in de V.S. steeds gewelddadiger worden en niet meewerken met de kustwacht. De veiligheidsdienst is genoodzaakt hun te arresteren en krijgt dan te maken met pogingen tot vergiftiging en zelfverwonding.

De vluchtelingen zijn wanhopig omdat geruchten de ronde doen, dat de 'wet-foot-dry-foot' policy binnenkort zal worden beëindidg. Deze policy dateert uit 1995 en houdt in dat vluchtelingen uit Cuba, die in de V.S. aan wal komen, een jaar later een verblijfsvergunning mogen aanvragen. (AP)
  1. vluchtelingen 3
  2. cubaanse 2
  3. medische 2
  4. kustwacht 2
  5. gezegd 2