1. vorige
  2. volgende

VHP huldigt jeugdigen voor topprestaties

De VHP heeft enkele jeugdigen gehuldigd die de afgelopen tijd topprestaties hebben geleverd. Zwemkampioen Yaël Touw Ngie Tjouw, schaaktoppers Fardeen Niamat en Viresh Giasi en Shivan Bissesar, die brons behaalde op de Internationale Natuurkunde Olympiade in Kazakhstan, zijn op donderdagavond gehuldigd met een award en een oorkonde.

“We hebben zoveel ambassadeurs die ons land vertegenwoordigen. Maar met jullie prestaties overtreffen jullie alles wat zij ooit hebben gedaan”, sprak de VHP- voorzitter, Chan Santokhi de jeugdige kampioenen toe. “Jullie zetten Suriname positief op de kaart en hebben getoond dat dit kleine land met een half miljoen inwoners in staat is om wereldprestaties te leveren. We weten ook van de grote offers die jullie brengen, vandaar deze hulde.”

Fardeen Niamat is tien jaar oud en kampioen in ‘U-10’ klasse van het Caribbean Chess Carnival dat gehouden werd op Trinidad & Tobago. De 22-jarige schaker, Viresh Giasi, is de derde tevens jongste ‘Fidemeester’ ooit in Suriname. Hij haalde deze ‘schaakmeester’ titel op de 41ste schaakolympiade in Noorwegen. De dertienjarige Yaël Touw Ngie Tjouw heeft drie gouden medailles gehaald op de Caribbean Island Swimming Championship op Barbados. Hij haalde goud op de 100 meter vlinderslag, 50 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag.

Verlegen maar zichtbaar blij, nemen de kampioenen hun hulde in ontvangst.
“Ik vind dit goed”, laat de zeventienjarige Shivan Bissesar weten. “Onze moeite wordt gewaardeerd. Dit moet vaker gebeuren. De inzet van mensen als wij moet erkend worden, want we hebben laten zien dat we ver kunnen komen als klein land.”
In september gaat de partij nog een groep excellente jongeren huldigen laat partijtopper Asisikumar Gajadien weten. “Er is een onderhoud geweest met de moeder van Miguel van Assen, die nog uitlandig is. Hij komt zeker aan de beurt in de volgende ronde. Hij hoort er natuurlijk bij.”

René Gompers
  1. land 3
  2. weten 3
  3. meter 3
  4. vhp 2
  5. gehuldigd 2