1. vorige
  2. volgende

Real Madrid-coach Zinedine Zidane was na afloop van de gewonnen 'Clasico' zaterdag

MADRID - Real Madrid-coach Zinedine Zidane was na afloop van de gewonnen 'Clasico' zaterdag tegen FC Barcelona zeer lovend over zijn spelers. De Fransman kwam superlatieven tekort om de prestatie van zijn elftal te omschrijven. 

"Ik ben blij met alles. In het begin hadden we het lastig, maar ik ben heel blij voor de fans en spelers want het is niet makkelijk om in Camp Nou te winnen", zei Zidane na de 2-1 zege van Real Madrid.

Cristiano Ronaldo bezorgde de 'Koninklijke' de winst in de 'Clasico' die in het teken stond van een eerbetoon aan de onlangs overleden Johan Cruijff. Zidane prees vooral de teamgeest van Real. "Ik vond alles goed aan het optreden van mijn spelers. We toonden enorm veel inzet en ik was blij met zowel ons verdedigende en aanvallende spel."

"Er is niets beter dan naar een team te kijken dat eensgezind is en voor elkaar en de trainer vecht. We hebben goed gespeeld, drie punten gepakt en nu moeten we onze rust pakken en aan de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg gaan denken."

Door de zege verkleinde Real de achterstand op Barcelona tot zeven punten. Zidane hoopt dat de zege het keerpunt kan zijn voor de Madrilenen. "We hebben nog zeven punten minder dan Barcelona en het stap voor stap bekijken. Eerst moeten we Atletico Madrid passeren en dan zullen we zien wat er gebeurt. Het is belangrijk dat we ons telkens focussen op de volgende wedstrijd en nu is dat de kwartfinale van de Champions League. Pas daarna kunnen we weer denken aan de competitie. Maar deze is zeer belangrijk voor de rest van het seizoen en de teamspirit."NU.nl
  1. madrid 4
  2. real 4
  3. zidane 4
  4. barcelona 3
  5. spelers 3