1. vorige
  2. volgende

Ray Neïman vergeet niet waar hij vandaan komt

PARAMARIBO - Ray Neïman vergeet niet waar hij vandaan komt. De populaire zanger was ooit eens een arme jongen, die werd opgevoed door een alleenstaande moeder. Nu hij het veel beter heeft, wil hij jongeren die het moeilijk hebben waar nodig proberen te ondersteunen.  

Naast zijn optreden tijdens muziekfestival Fête de la Musique zal hij ook een warm gebaar richting de jongeren doen. "Ik zal nooit vergeten hoe hard mijn leven was en kan me voorstellen hoe moeilijk velen hier het ook hebben."

De Surinaamse artiest woont inmiddels in Frankrijk, maar gaat met een team naar de achterbuurten van zijn geboorteland om te kijken op welke manier hij daar een bijdrage kan leveren. Tevens zal hij na dit weekend bezoekjes brengen aan enkele kindertehuizen, waaronder Prasoro, Betheljadan en het kinderpaviljoen van het Academisch Ziekenhuis om de kinderen daar een leuke dag te bezorgen. "Ik kan niet gewoon naar me land komen en niks terug doen. Ik moet iets geven of achterlaten."

Toen Neïman werd aangetrokken als hoofdact van Fête de la Musique 2016, was een belangrijke vereiste dat Alliance Française samen met hem een sociaal doel zou ondersteunen. Daaruit is voortgevloeid dat een deel van de opbrengsten van Fête de la Musique zal worden gestopt in de tehuizen. "We kunnen nog niet zeggen hoeveel we geven, maar we gaan zeker niet met lege handen", vertelt Francisca Moeljoredjo, organisator van het evenement. Het optreden vindt plaats op zaterdag 25 juni bij Fort Zeelandia.
  1. fete 3
  2. musique 3
  3. neiman 2
  4. jongeren 2
  5. moeilijk 2