1. vorige
  2. volgende

Verdachte Decembermoorden ‘klaar met Suriname’

PARAMARIBO, 8 apr – Edgar Ritfeld, verdachte in het strafproces rond de Decembermoorden, heeft er schoon genoeg van. Met het recht in Suriname valt geen land te bezeilen. De oud-militair vindt dat hij lang genoeg probeert heeft in eigen land zijn onschuld te bewijzen.

Het wil maar lukken. Nochtans was Ritfeld onlangs nog enthousiast over de hervatting van zijn zaak. Dit gebeurde in opdracht van het Hof van Justitie. Daarmee werd het besluit van de krijgsraad om de strafzaak te schorsen, te niet gedaan. Ritfeld noch zijn advocaat nam de moeite te verschijnen op de eerste zittingsdag sinds het besluit van het Hof. De krijgsraad heeft besloten de zaak uit te stellen tot juli. Maar dat schijnt al lang niet meer van belang. “Ik heb de nationale rechtsgang bewandeld zonder bevredigend resultaat. Ik ben klaar met Suriname”, zegt Ritfeld tegenover de Times of Suriname.

Een weg terug lijkt niet mogelijk. Tot de overwegingen nu behoort het stappen naar het Inter-Amerikaans Hof voor Mensenrechten. Dat kan een lang proces worden. Maar Ritfeld lijkt vastbesloten: “Ik pik het niet verder. Ik word te lang aan het lijntje gehouden.” Hij vindt veertien jaar van valse beschuldigingen lang genoeg.Net zo lang prijkt zijn naam op de verdachtenlijst.

  1. ritfeld 5
  2. suriname 3
  3. hof 3
  4. land 2
  5. vindt 2