1. vorige
  2. volgende

Het huisvestingsprogramma van de overheid wordt verder uitgebouwd

PARAMARIBO - Het huisvestingsprogramma van de overheid wordt verder uitgebouwd. Nog dit jaar begint de bouw van woningen in Vredenburg en Weg naar Zee. Richelieu wordt uitgebreid, zegt Anwar Hassankhan directeur bij Openbare Werken. In Oldenburg aan de Ringweg zijn donderdag 127 huizen opgeleverd. 

"We zijn bezig landelijk projecten voor te bereiden. We willen in alle districten bezig zijn", zegt de OW-topman. De komende periode zullen de definitieve lokaties worden bekendgemaakt. De bouw in Richelieu, Commewijne hoeft niet veel voeten in de aarde te hebben, omdat daar al infrastructuur is en voldoende grond om uit te breiden. Ook zijn door het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer in dat gebied bouwkavels uitgegeven, zodat mensen ook zelfstandig kunnen bouwen.

Hassankhan legt uit dat het huisvestingsprogramma verschillende componenten en modaliteiten omvat. Zo worden er integrale projecten, inclusief geasfalteerde wegen, nutsvoorzieningen en ontwatering opgezet zoals is gebeurd in Richelieu, Hanna's Lust en Oldenburg. De woningen in Richelieu en Oldenburg zijn gebouwd door hoofdaannemer Dalian International, die ook lokale contractors had aangetrokken.  Daarnaast is er ook sprake van zelfbouw, waarbij mensen in aanmerking kunnen komen voor leningen tegen een lage rente bij de commerciële banken.
  1. richelieu 4
  2. oldenburg 3
  3. huisvestingsprogramma 2
  4. bouw 2
  5. woningen 2