1. vorige
  2. volgende

De studentenbesturen van verschillende middelbare scholen hebben besloten om

PARAMARIBO - De studentenbesturen van verschillende middelbare scholen hebben besloten om maandag protestacties te voeren. Dit is bekendgemaakt onder andere in een bericht bekendgemaakt door Dominique Ravenberg die bestuurslid is van VWO4. Het bestuurslid zegt in het bericht dat het niet zozeer gaat om het overdoen van het schooljaar en dat zij niet partijdig zijn. “Kort gezegd, we komen op voor onze eigen belangen als studenten. ”  

De deelnemende scholen zijn de Henry Hassankhan Scholengemeenschap, het Surinaams Pedagogisch Instituut, Lyceum 2 en VWO4. De besturen van andere middelbare scholen zijn op de hoogte van de bespreking en de geplande acties, maar hebben zich niet aangesloten, zegt Ravenberg. Echter doen leerlingen van die scholen wel gewoon mee.

"Er moet rekening met ons gehouden worden, vooral in deze periode met de Schoolonderzoeken en reprondes voor de deur." Ravenberg geeft ook aan dat er geen samenwerking is met het Jeugdparlement. "Wij zijn zelf tot dit standpunt gekomen na niets van hun gehoord te hebben over deze situatie", aldus het bericht. Vrijdag zijn de besturen bijeen voor een bespreking in Krasnapolsky om 12u 'smiddags.
  1. scholen 4
  2. bericht 3
  3. ravenberg 3
  4. middelbare 2
  5. bekendgemaakt 2