1. vorige
  2. volgende

Rapper Adje Donnie van de Sloddervosgang

PARAMARIBO - Rapper Adje Donnie van de Sloddervosgang, bekend van het lied ‘Hele meneer’, moet zich op 9 september in Nederland melden bij justitie om een gevangenisstraf van acht maanden uit te zitten. Die straf kreeg hij voor het treffen van voorbereidingshandelingen voor het invoeren en verhandelen van cocaïne. 

In 2008 werd hij tot een maand cel veroordeeld. Het Openbaar Ministerie vond echter dat hij langer moest zitten en ging in beroep. Sindsdien is hij constant in de weer geweest met justitie. Dit jaar kwam er eindelijk een uitspraak. Acht maanden moet hij nog zitten. "Zes jaar lang hing er een constante dreiging boven m'n hoofd, een donkere wolk. Elk moment zou ik weggestuurd kunnen worden", zegt Adje in een interview met Ballinnn.com. 

"Een augustus was eigenlijk de oorspronkelijke datum. Een augustus werd tien augustus en tien augustus werd negen september. Negen september is de laatste uitsteldatum, dat deed justitie alleen vanwege Encore Festival en het uitbrengen van de SloddervosgangTape."

De 31-jarige Adje Donnie maakt sinds zijn zestiende muziek. Het drie jaar oude lied 'Hele Meneer' was toen zijn eerste hit. Vorig jaar werd hij dankzij deze hit naar Suriname gehaald om er een show te geven. En heeft hij fans? Ja hoor. Een overvolle zaal met enthousiast publiek was daar het bewijs van. Van hem liggen vijf muziekalbums klaar, die nog uitgebracht moeten worden.
  1. jaar 4
  2. augustus 4
  3. adje 3
  4. september 3
  5. justitie 3