1. vorige
  2. volgende

Standhouders Centrale Markt protesteren tegen tarieven

Standhouders van de Centrale Markt hebben vanmorgen heftig geprotesteerd tegen de verhoging van de tarieven die doorgevoerd is bij staatsbesluit. De marktverkopers vinden dat ze nauwelijks winst maken en nu moeten ze ook nog extra betalen voor huur van een stand. Zij hebben het probleem diverse malen onder de aandacht gebracht van de districtscommissaris, Regionale Ontwikkeling en het kabinet van de president, zonder het voor hen gewenste resultaat.

"Wij zijn nu ons recht komen zoeken bij de volksvertegenwoordiging. Dit kan niet zo doorgaan. Wij komen op voor de belangen van de standhouders. Wij zijn Surinamers", stelt de voorzitter van de Belangenorganisatie Standhouders Centrale Markt, Nandkoemar Nihora. Hij deelt mee dat een deel van de markt is verkocht aan Chinezen en daardoor zouden Surinamers nu de dupe zijn geworden.

In het staatsbesluit van 26 juni staat dat de kosten ongeveer 100 keer hoger zijn dan wat er nu betaald wordt. Besloten is om de markt- en staangelden te vermenigvuldigen met de factor 90. Het komt er op neer dat een standhouder die landbouwproducten ten verkoop aanbiedt in plaats van 35 cent nu SRD 3,15 zal betalen per strekkende meter. De standhouders vinden dat het bedrag te hoog is, want ze verdienen niet zoveel.

  1. standhouders 4
  2. markt 4
  3. centrale 2
  4. staatsbesluit 2
  5. vinden 2