1. vorige
  2. volgende

Van Assen krijgt auto van Brunswijk

Miguel van Assen, Surinames jongste golden boy, krijgt in de loop van de dag een auto cadeau van ABOP-leider Ronnie Brunswijk. Aangezien hij 17 is en nog niet mag rijden, neemt zijn moeder het voertuig in ontvangst. Miguel heeft zondag een groots ontvangst gekregen in Moengo. 'Bigi Bravo' heeft in het Brunswijk Stadion de succesvolle atleet US 2500 in de handen gedrukt.

De ABOP-voorzitter die Miguel zaterdag heeft opgehaald van de Johan Adolf Pengel luchthaven, is zeer ingenomen met zijn prestatie in China. Hij won daar met hink-stap-springen olympisch goud. Brunswijk liet duidelijk blijken hoe trots hij is op de 'gowtu boi'. Dit probeerde hij ook over te brengen op het goed opgekomen publiek in het stadion.

Maandelijkse uitkeringen
Brunswijk heeft aan de atleet ook SRD 60.000 toegezegd. Dit bedrag zal hij in tien maanden ontvangen. De politicus liet met woorden en daden blijken hoeveel waardering hij heeft voor de prestatie van Miguel, die hij het talent van Marowijne noemt. Ook moeder Theresia van Assen kreeg enkele honderden US dollar biljetten. Zij mag eveneens tien maanden lang SRD 1500 tegemoet zien. De coach van Miguel, Lazaro Calderon, krijgt ook tien maanden totaal SRD 35000 en US$ 1000 aan contanten. Brunswijk zegt dat hij elke vorm van positieve ontwikkeling steunt. In het stadion was ook partijtopper, vicepresident Robert Ameerali, aanwezig.

Ook Miss Suriname Aiapra With is door Brunswijk op het zelfde podium bedacht. Zij kreeg van hem US$ 1500, een auto en ze mag maandelijks SRD 1000 tien maanden lang tegemoet zien, terwijl haar moeder ook dezelfde periode SRD 1500 van Brunswijk zal ontvangen. Naast de toespraken waren zondag ook diverse optredens. Er is een wandelmars gehouden door de ABOP door de straten van Moengo. Hierbij kreeg Miguel een warm onthaal. Net als in Albina zaterdag, was het thema '3-0'. De ABOP maakt zich sterk voor alle drie zetels van Marowijne.
  1. brunswijk 7
  2. miguel 6
  3. srd 5
  4. abop 4
  5. maanden 4