1. vorige
  2. volgende

President Desi Bouterse zal zondagavond een nationale televisietoespraak houden

PARAMARIBO - President Desi Bouterse zal zondagavond een nationale televisietoespraak houden over het energievraagstuk. De president doet dit omdat hij afgelopen dinsdag niet de gelegenheid heeft gehad De Nationale Assemblee toe te spreken omdat die vergadeirng niet doorging.  

Dat zegt perschef Clif Limburg. "Er was geen quorum in het parlement, waardoor de president zijn volk niet heeft kunnen informeren over onder meer de maatregelen die getroffen zullen worden."

In een eerste vergadering in DNA over het energievraagstuk, op 26 augustus, ging de president in op het gebrek aan energielevering door de Suralco. Door onder meer een extreem lage waterstand in het Brokopondo stuwmeer kan dertig procent minder energie opgewekt worden en heeft Suriname te kampen met een tekort aan elektriciteit.

De president kreeg vragen mee van verschillende DNA-leden en zou hier dinsdag op ingaan. Echter tekenden maar zeventien parlementsleden de presentielijst en werd de vergadering afgehamerd door waarnemend voorzitter Ruth Wijdenbosch. Inmiddels roept de Energiebedrijven Suriname het Surinaamse volk al twee weken op om zuinig om te gaan met stroom.
  1. president 5
  2. nationale 2
  3. energievraagstuk 2
  4. dinsdag 2
  5. volk 2