1. vorige
  2. volgende

Punwasi per 4 december met verlof, daarna met pensioen

Procureur-generaal Soebhas Punwasi kondigde vandaag aan dat hij per 4 december met verlof gaat. Aansluitend hierop gaat hij per 1 september 2015 met pensioen. In augustus volgend jaar bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar.

Punwasi deed de mededeling in de Politie Academie aan de Commewijnestraat, bij bevordering van politieambtenaren in een naast hogere rang. Hij corrigeerde hiermee een bericht dat hij al met pensioen is. "Dat ik hier sta, bewijst dat ik niet met pensioen ben", zei Punwasi. Hij heeft president Desi Bouterse schriftelijk laten weten dat hij in december met verlof gaat. Starnieuws verneemt dat advocaat-generaal Roy Bajnath Panday belast zal worden met de waarneming.

De procureur-generaal bleef stil staan bij de drie voornaamste taken van de politie: ordehandhaving, veiligheid en rechtshandhaving. Naast een goede fysieke en mentale conditie, technische vaardigheden is volgens Punwasi belangrijk dat er juridische kennis aanwezig is. Daarom zijn trainingen belangrijk. Deskundigheid die niet aanwezig is, moet worden ingehuurd. Hij is blij dat korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zich hiervoor blijft inzetten. Hij wees op het belang van integriteit in het korps en benadrukte de dankbare taak die politieambtenaren hebben om criminaliteit te bestrijden.

  1. punwasi 4
  2. generaal 3
  3. gaat 3
  4. pensioen 3
  5. procureur 2