1. vorige
  2. volgende

Met de benoeming van Lucretia Redan als tijdelijk zaakgelastigde op de post Den

DEN HAAG - Met de benoeming van Lucretia Redan als tijdelijk zaakgelastigde op de post Den Haag heeft de Surinaamse regering een heel verstandig besluit genomen. Dit zegt Mahin Jankie in een verklaring. Hij is onder andere voorzitter van de Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN), de Vereniging van Reizigers (VVR) en de Vereniging Oudere Surinamers (VSO). 

Jankie heeft samen met vertegenwoordigers van de VSN, VVR en de VOS in april een ontmoeting gehad met Redan op het Surinaams Consulaat in Amsterdam. Redan was toen onderdirecteur van het ministerie van Buitenlandse Zaken en was in Nederland voor de lancering van de PSA kaart (Personen van Surinaamse Afkomst).

Door de indruk die hij tijdens dit overleg heeft gekregen, is Jankie ervan overtuigd geraakt dat Redan de juiste vrouw op de juiste plaats is, zegt Jankie. Daarom heeft ook het Platform Surinaamse Diaspora Redan een maand geleden al uitgenodigd om tijdens de diasporaconferentie op 22 november 2014 een toespraak te houden."Want met de aanname van de WET-PSA heb je nog niet een diasporabeleid ontwikkeld. Die wet is hiervoor ontoereikend", aldus Jankie.

 
  1. redan 5
  2. jankie 5
  3. surinaamse 4
  4. vereniging 3
  5. haag 2