1. vorige
  2. volgende

Met de opening van het Alpha Beta Atheneum hebben mulo-geslaagden meer kansen

PARAMARIBO - Met de opening van het Alpha Beta Atheneum hebben mulo-geslaagden meer kansen. Leerlingen, die geslaagd zijn, maar niet het gewenste pakket behaald hebben, kunnen nu via de nieuwe school naar elke gewenste vervolgopleiding doorstromen. “Je hoeft niet eens voor een pakket geslaagd te zijn voor toelating. Zolang je een mulo-diploma hebt en je voldoet aan de voorwaarden van inzet en gedrag, dan ben je welkom bij Alpha Beta”, zegt directeur Guillermo Samson van IBW Hogeschool, waarvan Alpha Beta een dochterinstituut is. 

Het grootste probleem merkt hij bij studenten die graag arts willen worden, maar geen S-Pakket hebben behaald. "De kans dat je arts wordt is dan uitgesloten". Daarnaast ziet hij het aantal jongeren dat jaarlijks niet doorstroomt ook als een teken dat de behoefte hiernaar groot is. Samson heeft voor de school een nieuw gebouw in gebruik genomen aan de Grote Combéweg. De eerste opleidingen zullen vanaf het komend schooljaar worden aangeboden. De school zal Havo-opleidingen verzorgen, die in plaats van twee leerjaren, slechts één jaar duren en VWO-opleidingen die in plaats van drie jaren, twee jaren duren. Hij verzekert echter dat de opleidingen niet aan niveau inboeten door de verkorte periode.

De opleiding richt zich slechts op de vakken, waarin door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur examen wordt afgenomen. De vakken 'onder de streep' komen bij deze opleiding niet aan de orde. Samson noemt het behalen van de eindstreep binnen de bedoelde tijd 'niet onmogelijk'. "Het is hard werken. Je zal je moeten inzetten, maar het is te doen. Dat weet ik zeker. Je moet het willen", zegt de directeur.

  1. opleidingen 4
  2. alpha 3
  3. beta 3
  4. pakket 3
  5. school 3