1. vorige
  2. volgende

Natuurkunde beker blijft voorlopig in Nickerie

De ‘Natuurkunde Olympiade’ beker blijft voorlopig in Nickerie. Farisha Salarbux is de winnaar van de nationale Natuurkunde Olympiade. Zij zit op de Grace Schneiders-Howardschool. De muloschool uit Nickerie heeft voor de vierde achtereenvolgende keer de beker naar het district gehaald.

In het ‘Staatsoliegebouw’ op het universiteitscomplex zijn zaterdag de prijzen uitgereikt aan de top tien deelnemers. “Yes yes yes!”, riep het meisje toen de winnaar werd bekendgemaakt. “Ik ben zo blij. Dit had ik niet verwacht want ik moest nog een som maken”, lacht Farisha. “Natuurkunde is niet echt me favoriete vak”, deelt ze mee. “Er zijn zoveel maar deze is wel leuk.” Farisha brengt met haar prestatie de tweede wisselbeker naar Nickerie.

“We zijn de competitie begonnen om de interesse voor natuurkunde te stimuleren”, deelt Nardi Johanns, voorzitter van het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname mee. Dit moet ervoor zorgen dat meer mensen de ‘exacte vakken’ gaan studeren. Het bedrijfsleven heeft zulke mensen nodig voor innovatie en ontwikkeling.” Johanns is blij met het aantal deelnemers. Er hebben dit jaar meer dan 1100 leerlingen meegedaan aan de olympiade. De top drie hebben een medaille gekregen en een reis naar Afobakka, aangeboden door Suralco. Farisha heeft ook een beker voor haar prestaties ontvangen. Zij moet nog nadenken of ze wil meedoen aan de ‘grote’ Olympiade in het buitenland. “Ik moet beter me best gaan doen daarvoor. Maar ja, wie weet?”

René Gompers
  1. natuurkunde 5
  2. olympiade 5
  3. farisha 4
  4. beker 3
  5. nickerie 3