1. vorige
  2. volgende

Glorify God in Arts organiseert in de vakantie voor het eerst een creatieve

PARAMARIBO - Glorify God in Arts organiseert in de vakantie voor het eerst een creatieve vakantieworkshop. Deze organisatie is onderdeel van Dance The Walls Down Ministries (DWDM) onder leiding van Cynthia Boetius - Draaibaar. “We doen twee workshops, namelijk één voor kinderen en één voor volwassen. Het is vakantie en de kinderen zitten zich soms thuis te vervelen, ook ouders willen wat anders doen in de vakantie. Zij kunnen ook deelnemen aan de workshops”, vertelt Rita Leter. Zij is één van de helpers en kledingmakers van DWDM.  

"Met de workshops willen we kinderen laten ervaren dat God creatief is en dat hij ons dat ook heeft meegegeven. We zullen de creativiteit van de kinderen aanwakkeren door hen uiteenlopende dingen te leren maken", vertelt Leter. De workshop voor de kinderen is van 5 tot en met 9 september, van negen 's morgens tot twee uur 's middags, op de Kennedyschool. De kinderen zullen onderwezen worden door Leter en Cherady Boetius, dansdocent en creatief medewerkster van DWDM. Ze zullen onder andere leren hoe een 'glory ring' te maken. Dat is een dansattribuut bestaande uit een ring met linten of sjaals.

"Ze zullen leren lipbalsem te maken en hun eigen bodylotion, maar ook tutu's, haarbando's en andere leuke dingen", licht Leter toe. De workshop voor de volwassenen is erop gericht te leren hoe een banier en een tabret te maken. Een tabret is een ring waaraan een lange versierde doek is vastgemaakt die is vervaardigd uit een lichte stof, soms gebruikt men ook lintjes waardoor het gemakkelijk beweegt. Het is een dansattribuut", legt Leter uit. De volwassengroep zal les volgen van 12 tot er met 16 september, van half zes tot acht uur 's avonds.
  1. kinderen 6
  2. leter 5
  3. leren 4
  4. vakantie 3
  5. dwdm 3