1. vorige
  2. volgende

SCV Karishma schiet in roos met centrale holika-verbranding

Met de centrale verbranding van Holika zondagavond in Nickerie heeft SCV Karishma in de roos geschoten. Zeker 3500 belangstellenden zijn komen opdagen om de 16 meters hoge Holika-stapel te zien verbranden. De holika verbranding begon omstreeks 22.00 uur omdat de organisatie de andere ressorten ook de gelegenheid wilde geven om hun holika te verbranden, waarna zij massaal trokken naar het Volksplein.

Deze brandstapel symboliseert het kwade, en wordt tijdens de volle maan aan de vooravond van het Holifeest in brand gestoken. De activiteiten in verband met de Holi begonnen ongeveer veertig dagen geleden toen de SCV Karishma een stek op het Volksplein plantte. Vier dagen geleden startten de sportactiviteiten in de omgeving van het Volksplein. Vrijdag was er snelloop, zaterdag wielrennen, en zondagmiddag, karate demonstraties en worstelen. Djamoenapersad Roopram van Karishma is zeer tevreden met het verloop tot nu toe.

Vandaag wordt uitbundig gefeest op het Brassaplein voor het commissariaat. Op alle vier hoeken zullen er vaten met kleurstof zijn waar er flink besprenkeld mag worden, de activiteiten op het Brassaplein gaan door tot stemming. Er zullen tjawtaal- en tazza groepen en een dj optreden.

  1. holika 4
  2. karishma 3
  3. volksplein 3
  4. verbranding 2
  5. scv 2